Hvad er kiropraktik?

Kiropraktik er et sundhedsvidenskabeligt fag, og kiropraktorer har en 5-årig uddannelse fra universitetet plus en 1-årig supplerende uddannelse i en klinik.

Kiropraktorer er del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og yder behandling med tilskud fra det offentlige.

Kiropraktorer behandler mennesker
med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. De fleste søger
kiropraktor, fordi de har smerter i ryg og nakke, iskias, hovedpine, eller har
diagnoserne diskusprolaps eller spinal stenose. Kiropraktorer behandler også
patienter med smerter i hoften, skuldre og knæ samt idrætskader.

Kiropraktorer er specielt uddannede til at finde ud af, hvad der galt (diagnosticere).

Kiropraktorer samarbejder tæt sammen med andre behandlere som fysioterapeuter og læger.

KIROPRAKTIK TIL BØRN

Kiropraktisk undersøgelse og eventuel behandling af børn er – med god grund – et stigende  ønske fra forældre.

Hvornår har mit spædbarn behov for at blive undersøgt af en kiropraktor?

En fødsel er en hård belastning for kroppen for både mor og spædbarn og kan medføre  forskellige gener. Hos spædbarnet kan gener komme til udtryk ved at barnet er uroligt og  utilfreds, græder meget, har kolik, forstyrret nattesøvn, tendens til at skyde ryg som en flitsbue eller har forsinket motorisk udvikling. Det kan også være, at barnet helst vil ligge på  den ene side, i vågen tilstand eller under søvn. Måske vil og kan barnet bedst ammes ved  det ene bryst. Reaktionerne kan skyldes gener i det skeletale system. Symptomer udover  gråd kan være ondt i maven, fordøjelsesproblemer (hård eller lind mave) eller mange prutter, der gør ondt i barnets mave, eller skævt baghovedet.

Hvornår har mit barn behov for at blive behandlet af en kiropraktor?

Både spædbørn og større børn kan desuden have gavn af kiropraktisk hjælp, hvis der  opleves: motoriske problemer, led- og muskelsmerter, hovedpine, søvnbesvær,  humørsvingninger, manglende lyst til at bevæge sig (sidder mere stille) eller ændret adfærd uden anden kendt årsag. Børn klager ofte ikke over smerter, men udviser andre tegn som de  ovennævnte.

Hvordan kan en kiropraktor hjælpe mit barn?

Undersøgelsen hos kiropraktoren omfatter en række spørgsmål, en grundig undersøgelse og  eventuelt en behandling – naturligvis kun med accept af tilstedeværende forældre.

Hvis der er behov, vil den kiropraktiske behandling typisk både afhjælpe problemet og ofte  også forbedre dit barns kropslige balance og trivsel. Børn er fantastiske og responderer  hurtigt på behandling, og de har sjældent brug for mange behandlinger. Det er ikke farligt  for din baby eller dit barn at få kiropraktisk behandling, og behandlingsteknikken er  selvfølgelig tilpasset barnets fysik, fra spæd til større børn.

Hos FysioCenter City Syd mener vi, at en del af de kropslige problemer, vi eventuelt kan  opleve i vores voksne liv, kan udspringe fra vores barndom og ungdom. Det er vores  erfaring, at jo hurtigere man tager fat på disse problemer, jo lettere er de at løse og jo bedre sandsynlighed for at de ikke har nogen generende effekt senere i livet. Jo før jo bedre og det  er ALDRIG for sent.

Husk at vi kun behandler, hvis der er behov og at behandlingen altid er tilpasset at afhjælpe  dit barns problematik og forbedre dit barns udvikling.

Kiropraktor Aalborg hos FysioCenter City Syd ved Birgitte Thomsen er som din kiropraktor i Skalborg en del af et center for kiropraktik og fysioterapi med en moderne vinkel på behandling.

Kiropraktisk klinik i Aalborg City Syd med tværfaglighed, dejligt lyse omgivelser og gratis parkering. FysioCenter City Syd Vandmanden 18A 9200 Aalborg SV.

Book din første tid. Klik her.

Kilde: https://www.danskkiropraktorforening.dk/behandling/information-om-kiropraktik/